Ceafa de porc cu ceapa, sunca si mere

de Panacris in Porc, 26 Dec 2012 | 5847 vizualizari

 

Am preluat ideea de la Ancuta! A iesit o friptura super delicioasa! Nu am mai reusit sa fac poze cu sectiune, s-a epuizat instant! :D

 

INGREDIENTE

  • ceafa de porc cca 1500 g,
  • ceapa galbena 3 bucati,
  • sunca de Praga 8 felii,
  • mere 4 bucati,
  • ulei de masline,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei dulce,
  • rozmarin,
  • cimbru,
  • vin alb demisec 250 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu ceapa, sunca si mere:

Ceafa se feliaza, pana aproape de baza, in cca. 8 felii. Ceapa se curata si se taie felii. In crestaturile cefei, se pun felii de ceapa si sunca. Se maseaza apoi ceafa cu sare, piper si mirodenii. Se aseaza ceafa intr-un vas de lut, care in prealabil, a fost cufundat in apa rece cca 20 de minute, se stropeste cu ulei de masline, de jur imprejur se adauga sferturile de mere, se acopera si se da la cuptor cca. 45 de minute la foc mic. Dupa ce a trecut timpul se adauga vinul, se intoarce usor friptura, apoi se mai lasa cca 15 minute la foc mic. Se serveste alaturi de cartofi natur sau galuste de cartofi si muraturi de sezon!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu ceapa, sunca si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu ciuperci si smantana la cuptor