Ceafa de porc impanata coapta-n oala de lut

de Constelatialeu in Porc, 6 Noi 2015 | 6206 vizualizari

 

Delicioasa, se topeste-n gura, nu stiu ce le face oala asta la mancaruri, dar ies bestiale....iar era sa uit....reteta pentru ''Saptamana barbatilor care gatesc''...

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg ceafa porc
  • 130 g carnati stik
  • 400 g cartofi
  • 200 g morcov
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc impanata coapta-n oala de lut:

Pregatim ceafa pentru impanat. Am folosit un fel de sula, nu din aia de cismarie si nu zambiti pe la colturi, ca asa-i zice, sula, o chestie lunga si dreapta, cu care strapungi diverse......sa trecem la treaba...cu ajutorul sulei facem niste canale in ceafa de porc, canale in care introducem carnatii stik.

Din loc in loc crestam ceafa si introducem catei de usturoi. Intr-un castron punem putin ulei, sare, piper si cimbru, amestecam si apoi tavalim ceafa impanata, o lasam la odihnit 20 minute, timp in care oala de lut o umplem cu apa rece.

Dupa 20 min varsam apa din oala de lut, asezam ceafa in oala, rasturnam zeama lasata in castron, adaugam 1 pahar cu apa, acoperim cu capac oala si o bagam in cuptor, aprindem focul si-l lasam la mic. Lasam 2 ore, din cand in cand mai intoarcem ceafa de pe o parte pe alta. Curatam cartofii si morcovii, ii taiem in bucati mai mici, ii amestecam cu sare, scoatem oala din cuptor si ii punem in oala, mai lasam 1 ora la foc mic......O bunatate de te lingi pe degete.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc impanata coapta-n oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de mancare de fasole cu carnati afumati - Iahnie de fasole