Ceafa de porc la tava

de delia64 in Porc, 26 Mar 2014 | 4148 vizualizari

 

Daca vreau sa vad zambete pe felele familiei mele le gatesc asa ceva !!!

 

INGREDIENTE

  • o bucata ceafa de porc
  • 5 cepe
  • 3 ardei kapia
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ketchup de casa
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 50 ml. ulei
  • o cana apa
  • un pahar vin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la tava:

Se spala ceafa si se pune intr-o cratita cu ulei  incins, se intoarce pe toate partile carnea pentru a se inchid porii si sucul sa ramana in interiorul cefei .

Adaugam ketchupul , sare , piper , boia si ceapa , usturoiul si ardeiul taiate marunt , punem si o cana de apa , acoperim cratita cu un capac si lasam sa fiarba incet aproximativ 40 de minute .

Intepam ceafa cu furculita si daca intra usor in carne scoatem ceafa si o taiem felii la grosimea dorita  , le asezam intr-o tava .

Legumele le facem pasta cu ajutorul blenderului  si le desertam peste feliile de ceafa in tava si un pahar de vin . 

Incalzim cuptorul si introducem friptura la temperatura de 200 grade pana capata carnea o crusta rumena  , aproximativ 20 de minute .

Se serveste cu piure de cartofi si salata de rosii si  castraveti sau cu muratura preferata .

Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Asfel pregatita friptura este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc ca la Cluj