Chec

de Dana_Retetegg in Prajituri, 30 Mar 2011 | 8235 vizualizari

 

Este desertul pe care il faceam inca de pe la 14-15 ani, urmatorul pe care l-am invatat dupa clatite :)). Sper sa va fie si voua de folos reteta si sa va iasa intotdeauna pufos si gustos ca al meu!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 300 ml lapte dulce,
  • 300 ml ulei,
  • 300 gr zahar (eu folosesc drept masura o cana de 300 ml),
  • 1 praf de copt,
  • 2 lingurite de otet,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 3 lingurite de cacao (daca il vreti marmorat),
  • faina cam cat cuprinde compozitia astfel incat sa arate la final ca o smantana mai groasa,
  • optional (nuci, stafide, rahat),
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Am amestecat timp de 5 minute ouale cu zaharul. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec cu mixerul.

Compozitia obtinuta am pus-o intr-un bol mare, am adaugat esentele, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet si apoi treptat faina. Am continuat sa amestec cu mixerul pana cand compozitia s-a omogenizat.

Am luat din compozitie cateva linguri si le-am amestecat intr-un bol mic cu cacao.

Am asezat compozitia in tava pentru chec pe hartie de copt. Am combinat-o cu cea de cacao (fara un model anume).

Am lasat in cuptor la foc mediu aproximativ 30 de minute.

Am scos din tava si am pudrat cu zahar.

Eu nu prefer sa mananc checul atunci cand este cald, ci il prefer rece alaturi de o cana cu ceai sau lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ELY