usor de facut si delicios...reteta o am de la doamna Laura...
Untul moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu 200 gr zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat. Se mixeaza pina obtinem o compozitie cremoasa. Nu e necesar ca zaharul sa se topeasca. Se adauga 1 ou. Se mixeaza rapid si doar dupa ce acesta s-a incorporat perfect in compozitie il putem adauga si pe cel de-al doilea si la fel pentru al treilea ou. Se obtine o crema bogata. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie alternind cu 250 ml lapte. Se obtine un aluat fluid, dar destul de dens.
Se toarna 2/3 din aluat intr-o forma unsa cu unt. Treimea de aluat ramasa o amestecam cu cacaua amestecata in prealabil cu cele 50 gr zahar ramase si apoi adaugam si cei 50 ml lapte ramasi. Se toarna in forma peste aluatul de vanilie si amestecam cu o furculita ptr a amesteca aluaturile intre ele. Se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 40 minute.
1
dupa ce scoatem tava din cuptor o asezam pe o parte pentru a evita lasarea checului
2
din cantitatile mentionate iese 1 chec mare sau 2 mai mici
3
deoarece prepararea dureaza putin cuptorul il putem aprinde in momentul in care ne apucam de reteta