Chec aperitiv cu ciuperci

de DulciuriSiNuNumai in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2013 | 20509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -140 g faina
  • -5 oua
  • -400 g ciuperci
  • -200 g cascaval
  • -20 masline cu gogosari
  • -110 ml lapte
  • -55 ml ulei
  • -1 plic praf de copt
  • -o legatura marar
  • -o legatura patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu ciuperci:

Se curata ciupercile si se taie cubulete. Se toarna intr-o tigaie si se lasa sa fiarba in sucul propriu.pana cand zeama lasata de ciuperci a scazut de tot. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestecul de galbenusuri. Se va obtine o compozitie mai consistenta. Separat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza in amestecul de mai sus cu miscari lente de sus in jos.

Cascavalul se taie cubulete. Se opresc 20 g pentru a se presara deasupra checului in timpul coacerii.

In compozitia de oua si faina se adauga cascavalul, ciupercile, mararul si patrunjelul tocat marunt si se amesteca cu miscari usoare de sus in jos. Se condimenteaza cu sare si piper.

Se tapeteaza cu foaie de copt o forma de chec si se toarna jumatate de compozitie. Se repartizeaza 10 masline de-a lungul tavii, se toarna cealalta jumatate si se mai adauga inca 10 masline. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 de minute. Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor se presara cascaval deasupra checului pentru un gust dar mai ales pentru un aspect deosebit.  

Pufos, gustos si frumos colorat! Mi se pare ca amestecul de culori il face si mai apetisant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu cascaval afumat