Chec aperitiv cu ton

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2016 | 14417 vizualizari

 

Atunci cand imi doresc sa prepar ceva rapid, bun si gustos, apelez fie la un chec aperitiv, fie la o tarta, ca sunt cele mai faine de luat si la pachet. Asa si cu acest chec, trebuia sa pregatesc ceva rapid si cum aveam cateva cutii cu ton prin frigider, am dat iama in ele si imediat a fost gata, a fost mancat si a mai trecut o zi.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingura parmezan ras
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 gogosar
  • 3 rosii uscate in ulei
  • 40 gr masline fara samburi
  • 130 gr ton bucati
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu ton:

Gogosarul, il curatam de seminte si il taiem cubulete.
Maslinele le taiem felii rotundem, iar rosiile uscate le tocam marunt.
Patrunjelul verde spalat, il maruntim.
Intr-un bol mixam ouale spuma.
Adaugam iaurtul si parmezanul ras, apoi faina si praful de copt.
Tonul din conserva il scurgem de ulei, il scoatem pe un servetel si il lasam 5 minute sa absoarba cat mai mult din ulei.
Incorporam gogosarul, rosiile uscate si maslinele, apoi tonul si patrunjelul verde.
Amestecam totul cu o lingura.
La final presaram putina sare si piper.

Tapetam cu hartie de copt o tava potrivita de chec.
Turnam compozitia, o nivelam.
Introducem checul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana acesta se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.

Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca.
Se portioneaza si serveste cald sau rece.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]