Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2016 | 31780 vizualizari

 

Foarte gustos, ideal pentru o gama de aperitive reci, se poate pregati foarte usor in combinatii cu alte verdeturi sau creme sarate.

 

INGREDIENTE

  • chec:
  • 100 gr unt
  • 1 lgta rasa de sare
  • 3 oua
  • 50 gr fistic crud
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 cana cu faina
  • 1 vrf cutit praf de copt
  • 1 legatura stevie proaspata
  • spuma de branza
  • 300 gr smantana grasa (fermentata)
  • 200 gr branza de vaci (de tara)
  • 2 lg mascarpone
  • sare
  • 50 gr fistic copt
  • piper cu lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic:

Se pregateste o forma de copt, pentru chec, dar mai mica. Daca aveti o forma de chec mai mare, recomandat ar fi sa dublati cantitatile. Se tapeteaza cu hartie de copt, astfel se va scoate mai usor din forma de copt.

Untul moale se mixeaza spuma cu sarea. Se adauga pe rand, cate un ou, omogenizand cu mixerul dupa fiecare, pana se adauga toate.

Stevia se spala, se paseaza fin la blender, impreuna cu fisticul si uleiul de masline. Se adauga un praf de sare. Se incorporeaza totul in compozitia de unt cu oua si se omogenizeaza. Se adauga faina cernuta cu praful de copt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia in forma de copt, se bate usor de blat, se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de aproximativ 30-35 minute.

Se scoate si se lasa la temperat.

Branza de vaci se amesteca cu un praf de sare, branza mascarpone. Smantana se bate cu mixerul pana devine usoara si pufoasa, intocmai ca o frisca neindulcita. Se incorporeaza compozitia de branza in cea de frisca. Se asaza un strat de spuma de branza peste checul racit de tot, si se da la rece o jumatate de ora.

Fisticul se umezeste putin si se tavaleste prin sare, apoi se pune la copt, cateva minute, in cuptorul preincalzit. Se scoate, se toaca grosier si se lasa la temperat.

Checul se scoate de la frigider, se garniseste cu fistic copt si se presara putin piper cu lamaie.

Un chec aperitiv usor de pregatit, extrem de savuros si care da bine pe un platou cu aperitive reci!

 

TIPS-URI

1

pentru o dimensiune mai mare, recomand dublarea cantitatilor.

2

se poate adauga spanac/ leurda/ in compozitie.

3

se poate orna cu jeleu de legume (sfecla, morcov) pentru un plus de culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

abstract01 1

10.12.2019, 20:18

superb

abstract01 1

25.10.2020, 23:01

interesanta reteta

Anett 1

26.11.2021, 23:32

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu sunca ,ciuperci si sos