Chec bicolor

de Panacris in Dulciuri, 10 Iul 2016 | 3858 vizualizari

 

Un desert si simplu si aromat, pe gustul tuturor ;) Spor si pofta buna!

 

INGREDIENTE

    • Ouă 6 bucăți,
    • Sare de mare ½ linguriță,
    • Oțet aromat cu căpșuni ½ linguriță,
    • Zahăr tos 6 linguri,
    • Zahăr vanilat 1 plic,
    • Pudră de cacao cca.3 linguri,
    • Făină albă de grâu 6 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor:

  • Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilat, până se dublează cantitatea.
  • Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat energic, eu l-am exploatat de THOR ;) cu un praf de sare și 1 lingură de oțet aromat cu căpșuni ;)
  • După ce s-a obținut o spumă fermă din albușuri, se adaugă crema de gălbenușuri și făina cernută, amestecându-se ușor, până ce se vor îngloba toate ingredientele.
  • Din aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cca. ¾ din compoziție.
  • În restul compoziției se adaugă cca. 3 linguri de pudră de cacao, amestecându-se energic, până ce se omogenizează aluatul.  
  • Aluatul de cacao se toarnă peste aluatul de ouă, apoi se dă prăjitura la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 200 grade, apoi 45 de minute la 180 grade.
  • După ce trece testul scobitorii, se oprește cuptorul și se lasă la răcit în cuptor cu ușa întredeschisă.

La servire se pudrează cu zahăr farin. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec bicolor