Scurgem compotul de ananas. Intr-un castron punem fructele si le acoperim cu sirop de ananas.Amestecam din cand in cand pentru a hidrata bine fructele.
Intr-un castron amestecam faina, zaharul(200 gr), scortisoara, ghimbirul,praful de copt, zaharul vanilat si bicarbonatul.
Zdrobim bine banana cu o furculita. Radem morcovul pe razatoarea mica.
Intr-un castron mixam bine ouale cu iaurul si uleiul.
Adaugam peste faina bananata zdrobita, morcovul ras, fructele scurse de sirop si amestecul de oua. Amestecam usor si turnam compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Asezam deasupra bucati de ananas.
Dam tava la cuptorul preincalzit cam 45 de minute, pana este copt bine.
Scoatem checul si il lasam sa se raceasca.
Batem mascarponele cu cele 2 linguri de zahar brun facute pudra. Asezam mascarponele pe checul racit , nivelandu-l cu dosul unei linguri. Ornam dupa preferinta, eu am ales cereale cu gust de lime.