Chec cu dovleac copt

de alldayspice in Prajituri, 3 Oct 2013 | 6799 vizualizari

 

Am incercat aceasta reteta pentru un concurs. Rezultatul mi-a placut enorm, obtinand un chec foarte bun, pe care l-am repetat la nici o saptamana.
Autor: Laura Adamache.
p.s. decorul e nota mea personala.

 

INGREDIENTE

    • 1 ou
    • 150 g zahar (am folosit brun)
    • 1 pastaie vanilie
    • 250 g piure de dovleac copt
    • 240 g faina
    • 100 ml lapte
    • 65 g unt topit
    • 1 praf de sare
    • 1 plic praf de copt
    • 50 g ciocolata (optional)
    • 20 g unt (optional)
    • 20 g fulgi de migdale (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac copt:

Punem la copt dovleacul. Il taiem felii si il asezam intr-o tava de cuptor, la o temperatura de 200 grade celsius pana cand acesta devine moale.

Dupa ce este gata, lasam la racit si desprindem pulpa dovleacului, pe care o pasam pentru a obtine un piure.

Intr-un bol punem oul, zaharul si miezul de la pastaia de vanilie. Omogenizam, dupa care adaugam untul topit si racit, piureul de dovleac si un varf de sare. 

Cernem faina amestecata cu praful de copt si o adaugam peste compozitie, in trei transe.

La final incorporam si laptele.

Ungem o tava pentru chec, cu unt si o tapetam cu hartie de copt.

Turnam compozitia, care este destul de densa, si coacem la 170 grade celsius timp de 45-50 minute.

Cand scoatem facem testul cu scobitoarea si daca este umed mai lasam 5 minute.

 Imediat ce am scos checul de la cuptor l-am presarat cu scortisoara.

Pentru a servi am ales varianta de a "stropi" checul cu ciocolata (unt+ciocolata topite la bain marie) si a presara cu fulgi de migdale prajiti.

:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

anca_rm 1

04.10.2013, 08:40

ce frumoasa culoare are , cred ca e tare gustos

Corinuta 1

04.10.2013, 15:51

ce culoare faina!

bianca92 1

07.10.2013, 10:21

Am si eu un dovlecel acasa si ma bucur ca am vazut reteta ta. Acum stiu ce o sa fac cu el

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]