Ca la bucatarasi acasa! <3
Pentru aceasta reteta, m-am inspirat de pe blogul lalena.ro!
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea pana cand se fac spuma.
In alt bol, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul si esenta de lamaie (sau coaja de lamaie, daca ati ales sa o puneti).
Zeama de lamaie o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de galbenusuri. Mixam. Adaugam apa, apoi faina treptat si mixam bine pana la omogenizare. La final, punem spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula.
Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru aprox. 45-50 de minute. Facem si testul cu scobitoarea, iar daca mai este nevoie, mai lasam cateva minute la cuptor.
Lasam la racit, apoi il pudram cu zahar pudra si il servim.
Va doresc Pofta Buna!