Chec cu pere

de diana_k in Prajituri, 31 Oct 2013 | 8238 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 1 plic praf de copt +
  • 4 pere coapte dar nu moi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu pere:


Separati ouale, albusurile le bati spuma, adaugati zaharul bateti bine pana ce acesta se topeste. Puneti galbenusurile si mai bateti putin pana se spumeaza compozitia. Apoi adaugati uleiul si laptele si amestecati putin pana se incorporeaza in compozitie.
Adaugati faina cernuta, praful de copt si cacaoa si amestecati usor cu lingura sau cu paleta.
Turnati compozitia in tava de chec si introduceti perele aliniate una langa alta.
Nu le curatati de coaja!!! eu aici am gresit! in jurul perelor aluatul de chec a fost mai umed din cauza zemei ce a curs din ele.....acum depinde si de pere cat de moi si zemoase sunt.
Coaceti checul aproximativ 40 de minute la 180 de grade.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

MOKUSKA 1

28.04.2014, 17:21

ce frumos e se poate felia daca nu curat de coaja???

diana_k 1

15.11.2014, 10:23

Se taie fara probleme pt ca coaja se inmoaie la copt

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 23:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de nuca