Chec delicios cu lamaie si glazura fina

de RuxyRux in Dulciuri, 8 Apr 2016 | 6734 vizualizari

 

Mmmmmmmm....sa vedem cum il putem descrie : incredibil de pufos, cu gust intens de lamaie deosebit de bun, cu glazura fina delicioasa de frisca si lamaie....minunat, si de neuitat..... o reteta betoooon, garantez pentru ea si-o recomand din toata inima de bucataras!

 

INGREDIENTE

  • 160 gr. unt gras( 82%)
  • 240 gr. zahar pudra
  • 300gr. faina patiserie
  • 4 oua( de tara daca aveti)
  • 175 ml lapte
  • 2 lamai zeama si coaja( bio)
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie

Glazura:

  • 65 gr. zahar pudra
  • 4 linguri frisca lichida indulcita
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • un praf de vanilie
  • coaja razuita de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec delicios cu lamaie si glazura fina:

Acum ce sa va spun despre numarul de portii...ies atatea cat va lasa inima sa taiati :)))...si sa dati ! :))))) 

Pregatim intai si cantarim toate ingredientele. Cernem faina, radem coaja de lamaie si stoarcem zeama, cantarim laptele.

Se pune untul intr-un vas la foc mic si se topeste, apoi se adauga laptele si la sfarsit zeama si coaja de lamaie, il pastram la cald.

Ouale se mixeaza 1 minut cu praful de sare, apoi se adauga zaharul si vanilia si se lucreaza  pana devin cremoase si isi dubleaza volumul( sapte minute). Se pune compozitia lichida de unt lapte si lamaie cu mixerul pe viteza mica( asta ca sa nu va stropiti), urmeaza faina si praful de copt.

Forma se unge cu unt si se toarna compozitia.

Checul se coace la 170 de grade pentru o ora( probati cu un betisor de bambus de frigarui, checul este inalt si nu merge cu scobitoarea).

Scoatem checul de la cuptor si il lasam sa se raceasca complet.

Intre timp preparam glazura: punem zaharul pudra intr-un vas, adaugam frisca cate putin si  amestecam cu un tel pana se lichefiaza complet, adaugam zeama de lamaie lingura cu lingura si la final praful de vanilie.

Glazura se adauga peste chec si se niveleaza cu o spatula, daca doriti sa curga in valuri peste chec  dublati cantitatile :)))))...alegerea va apartine! La final razuiti coaja de lamaie si...mancati cu moderatie, e prea bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec delicios cu lamaie si glazura fina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

anca_rm 1

11.04.2016, 09:52

un chec pufos si delicios

Bya Ralu 1

12.04.2016, 17:52

delicios

RuxyRux 1

14.04.2016, 20:54

Daaaa...incredibil! Un chec dupa care te topesti!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide