Chec din albusuri cu cacao si pepite de ciocolata

de Gherca Daniela in Dulciuri, 29 Mar 2016 | 2767 vizualizari

 

Daca tot mi-au ramas albusurile de la diverse preparate, am ales ca fac un chec, si am facut tare bine, ca a iesit unul bun, bun de tot!  Este destul de consistent si merge perfect alaturi de ceva cald langa!

 

INGREDIENTE

  • 7 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana si jumatate faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • cacao
  • pepite de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu cacao si pepite de ciocolata:

      Albusurile le batem cu putina sare si zaharul pana se topeste tot zaharul, adaugam esentele, uleiul si faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixam totul pana la omogenizarea ingredientelor. Adaugam o mana buna de pepite de ciocolata si cu ajutorul unei spatule amestecam usor de jos in sus.

       Intr-o tava unsa cu ulei si faina am pus toata compozitia lasand cca. 5 linguri bune, pe care le-am amestecat cu cacao, apoi le-am turnat peste compozitia alba, iat cu ajutorul unui pai de chibrit am amestecat cele 2 culori.
    Dam tava la cuptor pentru 30 minute sau facem testul cu scobitoarea.
Delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu cacao si pepite de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale