Chec in 3 culori

de fr3ya20 in Prajituri, 10 Apr 2014 | 5212 vizualizari

 

Foarte bun si de efect.

 

INGREDIENTE

  • Pentru partea de jos:
  • -5 galbenusuri
  • -3 linguri faina
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri ulei
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -esenta de vanilie
  • -coaja de portocale sau lamaie
  • -cacao
  • Pentru partea de sus:
  • -5 albusuri
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri ulei
  • -4 linguri faina
  • -1/2 lingurita praf de copt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in 3 culori:

Incepem cu partea de jos, se amesteca galbenusurile cu zaharul si se bate bine,se adauga esenta de vanilie si coaja de portocala/lamaie,apoi se pune uleiul si se bate bine. La final se adauga faina (amestecata cu praful de copt) in ploaie.

Pentru partea de sus batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul putin cate putin pana se face o bezea,apoi se adauga treptat uleiul si la sfarsit faina.

In tava de cozonac tapetata cu hartie de copt(sau unsa cu ulei si tapetata cu faina) se toarna prima compozitie,apoi se cerne un strat de cacao si apoi se toarna si a doua compozitie.

Se poate adauga colorant alimentar (eu am facut unul simplu si unul cu colorant). Se da la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in 3 culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]