Chec marmorat

de babi5 in Prajituri, 14 Ian 2014 | 4488 vizualizari

 

Anuntandu-se niscaiva musafiri am facut ce se poate face mai repede si sa fie si aspectuos. Iarasi am apelat la reteta Jamilei pentru care ii multumesc, e bun tare. Nu am respectat reteta intru totul, am facut mici modificari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 fiola esenta lamaie
  • 1 praf de copt
  • 1 virf cutit sare
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Am separat ouale, apoi am adaugat putina sare la albusuri si am inceput sa le mixez bine. Cand albusurile sunt bine batute se adauga zaharul treptat, zaharul vaniliat si esenta de lamaie. Apoi adaugam uleiul la galbenusuri si se mixeaza si ele bine. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, apoi cu o paleta incorporam faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu spatula de jos in sus pana se incorporeaza faina.

Intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina se toarna trei sferturi din compozitia obtinuta. In celalalt sfert de compozitie se adauga lingura de cacao pe care am omogenizat-o cu o lingura de apa sa nu faca cocoloase, apoi turnam si compozitia cu cacao peste cealalata compozitie din tava. Introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180 grade.

Cand checul trece testul cu scobitoarea este gata. Lasam sa se raceasca apoi feliem.

Bun si gustos. Pofta sa aveti!

TIPS-URI

1

Este un dulce bun linga o cafea sau o ceasca cu ceai

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (33)

babi5 1

15.01.2014, 09:34

danakrin multumesc

laura_n 1

15.01.2014, 15:42

biig like!

babi5 1

15.01.2014, 17:23

Multumesc Laura

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf aromat