Chec pufos

de asubana in Dulciuri, 5 Mar 2011 | 10723 vizualizari

 

Reteta sorelei mele Daniela

 

INGREDIENTE

  • 7 oua,
  • o cana si jumatate de zahar,
  • o cana si jumatate de faina cernuta,
  • un plic zahar vanilat,
  • doua lingurite cacao amara
  • ,miez nuca si stafide facultativ.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Albusurile se bat spuma,la care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat apoi se adauga galbenusurile rand pe rand.

Separat intr-un pahar facem un amestec din doua linguri ulei de floarea soarelui cu 6 linguri de apa fierbinte si adaugam la albusuri, il incorporam bine.Se adauga faina in ploaie. Luam un pic din compozitie si adugam cacao.Punem compozitia intr-o tava de chec sau ca in imagine in tava de ciambella unsa cu unt si tapetata cu faina.

Deasupra adaugam compozitia de cacao asa cum ne place sa dea o forma feliei cand va fi taiata.

Fructele se adauga in compozitie ,dar nu prea multe sa nu ingreuneze.

Nota: daca suntem alergici la nuci si stafide ,renuntam la ele.

Se da la cuptorul incins la 180 de grade pana cand e gata.depinde de fiecare cuptor.

Testul chibritului ,introducem chibritul si daca e uscat ,e gata.

* lasam sa se raceasca ,daca am folosit tava tip ciambella intarcem checul si pulverizam zahar vanilat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu pere, nuci si crema caramel