Chec pufos

de daniastefania in Prajituri, 12 Iul 2015 | 9258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 375 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 250 ml lapte
  • 500 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Intr-un alt bol mixam zaharul cu untul pana devine cremos. Adaugam apoi, unul cate unul galbenusurile. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, alternativ cu laptele. Mixam foarte bine totul. Apoi adaugam albusurile spuma. Amestecam usor cu lingura de lemn. Impartim compozitia in doua. In una adaugam cacao. Turnam aluatul fara cacao in forma de chec tapetata cu hartie de copt. Apoi turnam peste aluatul cu cacao. Dam checul la cuptorul preincalzit la 200 grade C timp de 10 minute. Apoi cobaram temperatura la 180 grade C si mai coacem 30 minute. Facem proba scobitorii. E foarte pufos. Ideal alaturi de o cana cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]