Chec pufos ca la mama acasa

de rivka in Prajituri, 18 Sep 2009 | 93835 vizualizari

 

Simplu de facut, necostisitor, gustos si rapid, trece garantat.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 grame zahar
  • aprox 100 ml ulei
  • 1 ceasca lapte
  • 300 grame faina
  • 1 plic praf copt
  • putin otet pentru stins praful de copt
  • cacao
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos ca la mama acasa:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Cele 3 albusuri se bat spuma.

Cele 3 galbenusuri se freaca cu 300 grame zahar, aprox 100 ml ulei de floarea soarelui, 1 ceasca lapte,300 grame faina si praful de copt stins in putin otet.

Apoi se incorporeaza ablusurile batute spuma amestecand de jos in sus.

Aceasta compozitie se imparte in 2, in una se adauga zaharul vanilat in cea de-a 2-a cca 3 linguri cacao.

Se toarna cele 2 compozitii pe rand in tava de chec, apoi se da tava la cuporul incins cca 180 grade cca 1 ora.

Se incearca cu o andrea sau un betisor daca iese curat este facut inauntru.

Se lasa sa se raceasca se taie felii si se serveste langa o cana cu lapte, cafea sau ceai.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

papusica 1

30.03.2010, 12:26

este foarte bun,si foarte usor de preparat.

elena1988 1

06.03.2011, 08:16

jolygina 1

16.08.2012, 00:08

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]