Chec pufos cu lamaie si rahat

de Julie in Prajituri, 13 Mai 2011 | 14277 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 6 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie,
  • esenta de vanilie,
  • 3 bucati rahat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu lamaie si rahat:

Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, adaugat putin cate putin, ca la maioneza; se amesteca apoi cu zeama si coaja de lamaie. Se bat spuma tare albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si rahatul taiat in bucati mici. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor, cu miscari circulare de jos in sus, pt a pastra aerul in aluat. Numai asa checul va iesi pufos.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Cand se raceste se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

Pentru a nu se lasa la fund, rahatul se trece prin faina inainte de a fi adaugat in aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu lamaie si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness si blat cu ciocolata