Am vrut ceva dulce pentru batrineii mei si moale sa poata minca.Asa ca am zis ca estee nimerit un chec, am facut un mic inventar cu ce materie prima am ca sa-l pot prepara... si am trecut la treaba .Este totul venit spontan.A iesit un super chec pufos si gustos.
Prima data punem stafidele la hidratat in 100 ml apa si esenta rom.Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile impreuna cu 5 linguri apa si praful de sare le mixam bine pina devine o spuma tare.
Adaugam 10 linguri zahar si zaharul vanilat si mixam bine pina zaharul se topeste si albusul devine sticlos.
Apoi mixam galbenusurile cu 5 linguri de zahar pina galbenusurile devin albicioase, adaugam cele cinci linguri de zahar si mai mixam trei minute apoi adaugam si cele cinci linguri de lapte, mai mixam putin apoi combinam albusul cu galbenusurile si mixam la viteza mica pina se incorporeaza bine.
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si cu o paleta o incorporam usor amestecind de jos in sus.
Tapetam doua tavi de chec cu hirtie de copt si punem trei sferturi din compozitie in cele doua tavi in mod egal; punem cu un lus mic si nivelam, punem stafidele bine stoarse si tavalite prin putina faina( sa nu se aseze la fund) apoi in compozitia ramasa adaugam lingura de cacao si amestecam bine, dupa care punem in mod egal in ambele tavi.
Cu un obiect ascutit modelam sub diferite forme apoi introducem tavile in cuptorul incins la 180 grade pentru 40 minute ( facem si testul cu scobitoarea); Scoatem lasam sa se raceasca si pudram cu zahar farin.
1
Este un chec reusit si foarte gustos se potriveste bine linga o cafea sau un ceai
2
Dar la fel de bine il putem srvii ca atare