Chec rasturnat cu banane

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 24 Mar 2011 | 6246 vizualizari

 

Pentru ca am creat deja precedentul checului cu banane, zilele trecute mi-a atras atentia cel din ultimul numar al revistei Good Food. Asa ca, m-am gandit sa il replic in felul meu, fara stafidele recomandate-n reteta lor (prietenii stiu de ce) si alte mici modificari. Te las sa te convingi ca merita sa-l incerci, facandu-ti pofta in dublu exemplar, cu fotografii original si copie :).

 

INGREDIENTE

  • 4 banane normale (sau 3 gigantice, cum s-au nimerit la mine-n ograda)
  • 5 linguri de miere
  • 75 gr unt moale
  • 100 gr zahar alb fin
  • 175 gr faina
  • o lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • 70 gr nuci pisate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rasturnat cu banane:

Tapetezi tava cu hartie de copt, torni lingurile de miere si intinzi bine, apoi tai felii bananele si acoperi fundul tavii, cu fata taiata a feliei in jos, cat mai uniform.

Intr-un blender, amesteci untul cu zaharul, adaugi apoi oul, esenta de vanilie si restul de banane.
Intr-un alt vas, combini faina cu praful de copt si nucile. Amesteci ambele compozitii cu mixerul, pana iese un aluat dens, omogen, mai degraba vascos.

Torni aluatul in tava si-l intinzi uniform, cu grija sa nu deranjezi stratul de banane. Pui in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 45 de min. Dupa primele 20 de min, ii scazi temperatura pana la 150 de grade. Asa am procedat eu, insa in revista este recomandat acelasi timp de coacere insa la 140 de grade. In orice caz, faci mai intai testul scobitorii.

Lasi cateva minute sa se raceasca in tava si apoi rastorni pe un platou si indepartezi hartia de copt. Poti servi cu smantana dulce, cu frisca, cu nuci intregi, cu stafide. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rasturnat cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Dulceatadetrandafiri 1

24.03.2011, 15:39

Susu, poti gasi retetele din revista si pe site-ul lor. Poate nu exact aceleasi dar tot aia trebuie sa fie .

Anastasia, ograda era cu ghilimele, traiesc pe plaiuri mioritice

Ma bucur ca va place si copia, nu doar originalul

MIUTA 1

25.03.2011, 01:17

LUK 1

25.03.2011, 11:02

superb

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu ciocolata