Chec umed cu caise

de Angelina_Elena in Dulciuri, 30 Iul 2013 | 3453 vizualizari

 

By Gabriela(cuisine)!

 

INGREDIENTE

  • 375 g faina
  • 225 g margarina rama (sau unt)
  • 270 g zahar
  • 240 g iaurt grecesc
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic praf de copt (8 g)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu caise:

Intr-un bol am pus faina, sarea, praful de copt si am amestecat.

In alt vas am pus margarina la temperatura camerei, zaharul, zaharul vanilat si am mixat spuma.

Am adaugat apoi pe rand cate un ou si am mixat bine dupa fiecare.

Apoi adaugam zeama de lamaie, iaurtul si omogenizam.

Punem jumatate din cantitatea de faina, omogenizam, apoi adaugam cealalta jumatate de faina, laptele si mixam bine.

Caisele spalate le taiem in 2 si scoatem samburii.

Oprim 4 linguri din compozitia de chec, iar restul o punem intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Peste aluat asezam bucatile de caise trecute prin faina, apoi turnam aluatul ramas si intindem ca sa acoperim caisele.

Dam checul la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 60-70 de minute.

Cand s-a rumenit usor il testam cu o scobitoarea pentru a vedea daca e facut.

Il lasam sa se raceasca, apoi il putem pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog