Chec zebra

de xana in Prajituri, 30 Ian 2014 | 12727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 150 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 120 gr amidon
  • 200 gr ciocolata
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Separam galbenusurile de albusuri si le mixam cu zaharul pana devin pufoase si se albesc. Adaugam apoi uleiul si iaurtul si mai mixam putin. Urmeaza faina, amidonul si praful de copt cernute. Omogenizam cu ajutorul unei spatule. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia anterioara, cu miscari de jos in sus.

Ciocolata o topim pe baie de abur si o lasam putin la racorit.

Impartim compozitia in doua parti egale iar in una din ele adaugam ciocolata topita.

Turnam in centrul tavii in care vom coace checul cate putin din compozitia de ciocolata(cam un polonic) apoi din cea simpla si tot asa pana terminam. Trebuie turnat usor si mereu in centru tavii pentru a obtine efectul zebra.

Se da la cuptorul pre-incalzit la 180 de grade pana trece testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat reteta de chec pufos si economic