Chec zebra(din albusuri)

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 2 Sep 2011 | 14871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 445 g albus de ou( 13-14 albusuri)
  • 250 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 10 g fraf de copt
  • Vanilie
  • Glazura:
  • 70 g ciocolata neagra
  • 50 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra(din albusuri):

Albusurile ( aflate la temperatura camerei) se bat cu un praf de sare, cand incep sa se faca spuma, se adauga treptat zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga uleiul si se amesteca bine.

Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste spuma de albusuri. Se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecand prin rasturnare. Se imparte compozitia in doua parti egale si in una din ele se adauga cacaua si se omogenizeaza.

O tava rotunda (cu peretii detasabili) se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. In centrul bazei se  pune o lingura din compozitia neagra,apoi una alba si tot asa. Din cand in cand se clatina tava intr-o parte si in alta pentru “ a se aranja” compozitia.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute sau pana trece testul scobitorii.

 Glazura:

 Intr-o cratita se pune ciocolata rupta bucati laptele,untul si cacaua si se pune pe foc. Se amesteca cu o paleta pana cand se omogenizeaza compozitia.

 Peste checul aflat inca in tava se repartizeaza uniform glazura. Tava se introduce in frigider pana se intareste putin glazura, apoi se scoate din forma si se aseaza pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra(din albusuri)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

coryna71 1

06.10.2011, 08:55

buna idee si reteta e super.multumim pt sugestii!

babi5 1

23.02.2013, 06:13

Dianaaa 1

15.09.2013, 16:31

mie mi s-a taiat cremaa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]