mena, este expirata si asta :)) nu Mena... si prajitura e expirata :))
preparare aluat:
Separam albusurile de galbenusuri, sa fie la temperature camerei ouale.
Untul lasat la temperatura camerei se freaca cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar apoi le adaugam peste galbenusuri, putin cate putin.
Treptat, adaugam faina alternand cu laptele si amestecam de jos in sus.
Se adauga bicarbonatul si esenta de rom, amestecand tot de jos in sus.
Punem putin din aluat intr-un vas si-l amestecam cu cacaoa. Aluatul de cacao il punem peste restul aluatului si amestecam bine de jos in sus.
Consistenta aluatului trebuie sa fie mai groasa ca cea a checului, ca o smantana.
preparare crema:
Amestecam cu mixerul branza cu ouale si cu coaja de lamaie.
Untul il frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.
Peste unt turnam, putin cate putin, amestecul de branza si faina.
Mixam bine pana cand devine foarte cremoasa.
Intr-o tava mai inalta asezam hartie de copt, punem ½ din aluat apoi punem crema de branza si iar aluat.
Lasa la cuptor la foc mediu, in partea de sus a cuptorului, pana cand se coace foaia de deasupra, se face testul cu scobitoarea.
La inceput o sa para prea moale daca o taiati. Asteptati sa se raceasca putin si apoi o taiati. Pudrati zahar sau nuca de cocos deasupra.
Pofta buna!