Cheesecake cu piersici si zmeura

de Oana in Prajituri, 23 Iul 2012 | 3588 vizualizari

 

Pentru zile calduroase, un desert rapid si racoros, fara coacere!

 

INGREDIENTE

  • 250 biscuiti digestivi
  • 100 g unt topit
  • 500 g ricotta
  • 250 iaurt gras
  • 150 zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 piersici mari si coapte
  • 200 g zmeura
  • 2 linguri zahar brun
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu piersici si zmeura:

Biscuitii se macina la robot si se amesteca cu untul topit. Se aseaza intr-o forma cu pereti detasabili si se preseaza bine de tot. Se pune forma la frigider.

Piersicile se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se lasa la scurs.

Zmeura se amesteca cu zaharul si se pune la foc, zdrobindu-se bine cu lingura. Se opresc cateva zmeurici pentru decor. Se lasa apoi pe foc mic pana se topeste zaharul, apoi se pune vasul la racit in apa rece. 

Se mixeaza branza ricotta cu zaharul pudra si vanilia pana devine pufoasa, apoi se adauga iaurtul. Se incorporeaza piersicile taiate in crema si se toarna in forma de tort, peste blatul de biscuiti.

Piureul de zmeura se aseaza deasupra si se amesteca usor in crema, la suprafata.   Se lasa prajitura la frigider cateva ore bune, sau peste noapte.

TIPS-URI

1

La crema, se poate folosi si un pliculet de gelatina, dizolvata in prealabil in apa rece, apoi topita. Crema va deveni mai tare la frigider, dar e perfecta si fara :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu piersici si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu crema mascarpone si zmeura