Cheesecake Sah- Mat

de amalia01 in Torturi, 7 Ian 2017 | 4473 vizualizari

 

Sambata, 7 ianuarie 2017. Zi de mare sarbatoare relgioasa care nu avea cum sa treaca neobservata in familia noastra. Doar mezina este o mica Ioana. 
 
 Motiv pentru care mami a pregatit prajitura ei preferata, chessecake. Dar nu orice fel de cheesecake, ci...

 

INGREDIENTE

  • pentru o tava cu diametrul de 24 cm:
  • Blat:
  • 2 pachete mari de biscuiti Oreo
  • 1 pachet mic de biscuiti digestivi
  • 150 g margarina Rama Maestro

Crema 1:

  • 250 g crema Mascarpone Delaco
  • 250 ml frisca lichida Megle
  • 250 g crema de ciocolata
  • 2 lg cacao instant

Crema 2:

  • 250 g crema Mascarpone Delaco
  • 250 ml frisca lichida Megle
  • 200 g ciocolata alba

Decor:

  • fulgi de zahar
  • ciocolata Milka cu Oreo
  • sos de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake Sah- Mat:

Blat:

Biscuitii Oreo ii cureti de crema si ii zdrobesti bine, impreuna cu biscuitii digestivi. Margarina o pui la topit si apoi o torni peste biscuiti si omogenizezi bine.

In forma de tort cu pereti detasabili, asezi hartie pentru tort si asezi blatul de biscuiti, apasand bine cu o lingura si uniformizezi, apoi dai la frigider.

Crema 1:

Bati frisca.

Amesteci crema mascarpone cu crema de ciocolata si apoi cu frisca, cu ajutorul mixerului , adaugand si cacaua instant.

 

Crema 2:

Bati frisca.

Pui ciocolata la topit, pe baie de aburi.

Amesteci frisca batuta cu crema mascarpone si apoi adaugi ciocolata topita in fir, batand continuu cu mixerul.

Scoti tava de la frigider si asezi cremele alternativ, pe 2 niveluri, astfel incat sa realizezi o "tabla de sah" si uniformizezi bine suprafata.

Dai la frigider pentru 3 ore.

Indepartezi inelul si decorezi dupa inspiratie, pastrand tortul la frigider.

Servesti cu multa dragoste alaturi de cei dragi.

Tips&Tricks: Cheesecake-ul "sah" ii va lasa "mat" pe toti!

TIPS-URI

1

cheesecake

2

ciocolata

3

desert

4

tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Sah- Mat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu afine si nectarine