Chifle cu ciuperci si masline

de _Alina_ in Piine, 7 Apr 2014 | 3483 vizualizari

 

V-am mai zis ca-mi plac ciupercile si painea, iar de cand am facut painicile cu sos de rosii si gogosari ma gandeam sa combin aceste ingrediente. Cele 30 de chifle obtinute s-au mancat "ca painea calda" :)) Eu am pasat ciupercile fiindca am un mofturosel care nu le suporta daca le vede, dar voi le puteti lasa cubulete sau faceti cum preferati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 50 g drojdie
  • 1 lgt zahar
  • 300 ml apa calda
  • 1 ceapa mare (140 g)
  • 370 g ciuperci pleurotus (congelate)
  • 80 ml apa
  • 175 g pasta de gogosari
  • 160 g masline
  • 150 ulei de palmier/ floarea soarelui
  • 100 g faina de grau pentru modelat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu ciuperci si masline:

1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia. Acoperim vasul si lasam la dospit 10-15 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti.

2. Taiem ceapa marunt si o punem la inmuiat intr-o tigaie impreuna cu o lingura de apa. Adaugam ciupercile si cei 80 ml apa, punem capacul si lasam 10 minute la foc potrivit. Adaugam apoi pasta de gogosari si mai lasam 3-5 minute. Oprim focul si lasam sa se raceasca pana la temperatura de 36-38 grade celsius. Punem compozitia intr-un blender si mixam putin (puteti sa o lasati si asa daca va place sa gasiti bucati mai mari de ciuperci prin chifle).

3. Incorporam ciupercile, maslinele si sarea si framantam 1-2 minute.

4. Inglobam uleiul si framantam bine (7 minute).

5. Acoperim vasul si lasam la dospit 30 min intr-un loc cald, lipsit de curenti.

6. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.

7. Framantam din nou aluatul cu putina faina, il impartim in doua formam cate un cilindru cu grosimea de 8-10 cm din care taiem cate 15-16 felii (70-80 g greutate/felie). Luam fiecare felie o pudram cu faina si formam o modelam sub forma unei mingi. Punem chiflele astfel formate intr-o tava tapetata cu harti de copt la 7-8 cm distanta intre ele. Acoperim chiflele cu un prosop si lasam sa dospeasca 10 minute.

8. Introducem in cuptor un vas cu apa rece (jos) si tava cu chifle (pe raftul din mijloc) pentru 30 minute (sau pana cand se rumenesc).  

S-aveti pofta!

TIPS-URI

1

Drojdia si faina sa aibe temperatura mediului ambiant.

2

Pasta de gogosari o puteti inlocui cu sos de rosii.

3

Puteti folosi ciuperci proaspete si le puteti taia din start cubulete ca sa nu mai aveti treaba cu blenderul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu ciuperci si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Pushaa 1

08.04.2014, 13:10

interesant!

_Alina_ 1

08.04.2014, 17:13

Multumesc dragilor!

Diana132 1

12.04.2014, 19:07

Trebuie sa incerc si eu reteta. Felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chifle de casa