Chifle cu faina de linte, tarate de grau si faina alba

de adnia in Piine, 2 Ian 2013 | 4517 vizualizari

 

Asta se intampla cand te aventurezi pe atatea siteuri minunate cu mancare sanatoasa, gustoasa si apetisanta! si pt. ca aveam in casa linte si tarete de grau, m-am hotarat sa creez ceva de capul meu...si bine am facut!

 

INGREDIENTE

  • Pt 2 buc.avem nevoie de:
  • 3 linguri faina de linte (obtinuta prin macinarea boabelor de linte)
  • 3 linguri tarate de grau
  • 3 linguri faina alba
  • 75 ml apa calduta
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare, piper, busuioc, cimbru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu faina de linte, tarate de grau si faina alba:

Am amestecat intai pudrele de faina, apoi am format aluatul, pe care l-am lasat la crescut pana si-au dublat volumul, apoi am format 2 chifle frumoase, pe care le-am asezat in hartiute speciale de briose maaaaari. Le-am bagat in cuptor pana au trecut testul scbitorii, iar in casa s-a raspandit un miros extraordinar. Le-am pensulat cu putin ulei de masline si le-am mai lasat in cuptor inca 5 min, apoi le-am scos si le-am lasat pe gratar la racit. Le-am servit calde. M-a surprins gustul lor minunat (deci le voi repeta chiar des) si densitatea (sunt destul de grele si foarte satioase).
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu faina de linte, tarate de grau si faina alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite a la Elisa