Chifle cu miere si fulgi de migdale

de Bucataras Medi in Piine, 16 Iun 2010 | 4646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru paine:
  • .600 g faina alba
  • .350 ml apa
  • .1 lingura cu miere
  • .1 plic cu drojdie
  • .1/2 lingurita sare
  • Mai avem nevoie de :
  • .putin ulei
  • .miere pentru uns
  • .fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu miere si fulgi de migdale:

Aluatul l-am facut la masina de paine.Ordine in care am pus ingredientele a fost urmatoarea:apa ,sare, miere,faina, drojdie.Dupa ce se termina programul , se scoate aluatul din cuva , se pune intr-un vas si se lasa sa creasca ,acoperindu-l cu un prosop de bucatarie.Dupa ce a crescut , aluatul se imparte in 7 bucati(atatea chifle mi-au iesit) si cu mana umezita in putina apa se modeleaza chiflele care se aseaza apoi pe rand in formele vasului  de lut uns in prealabil cu putin ulei.

Se mai lasa la crescut circa 5-10 min. dupa care se unge fiecare chifla in parte cu miere si apoi se presara fulgi de migdale.Se da cuptor pana chiflele se rumenesc.Se scoate vasul din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se scot din forme pe rand.

Sunt delicioase acompaniate de un pahar cu iaurt, sana, lapte batut.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu miere si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]