Chifle cu semințe și tarâțe

de Julie in Piine, 7 Feb 2011 | 7174 vizualizari

 

Încearcă aceste chifle cu seminte si tărâțe, atât de bune și atât de ușor de făcut .
Le poți servi calde sau reci alături de un pahar cu lapte, la mic dejun sau ca o gustare rapidă. Excelente!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa,
  • 50 ml ulei,
  • 25 g drojdie,
  • 150 g tarâțe de grâu,
  • 400 g făină ,
  • 1 praf de sare,
  • 50 semințe decojite de floarea soarelui,
  • 20 g semințe de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu semințe și tarâțe:

Se dizolvă drojdia in apa călduță și se adaugă uleiul. Intr-un bol se amestecă bine semințele de in și floarea soarelui cu tărâța, făina și sarea. Se face o adâncitură in mijloc și se pune amestecul de apa cu drojdie.
Se framântă aluatul pâna nu se mai lipește de mâini și se lasă să crească intr-un loc cald pâna iși bublează volumul. Se rup din aluatul crescut bile de dimensiuni potrivite, care se pun în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se crestează deasupra cu un cuțit,  se mai lasă să crească și in tavă ceva minute ,apoi se coc in cuptorul incins, 25-30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu semințe și tarâțe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

kamy 1

07.02.2011, 12:43

ce mi-ar place ce-i cu drojdie nu-i usor pt mine

vanilla 1

07.02.2011, 13:17

foarte bune dimineata la micul dejun!

LUK 1

07.02.2011, 20:45

tare bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipie