Chifle Laugenbrot

de getix in Piine, 16 Iun 2013 | 3333 vizualizari

 

sa va spun cat sunt de bune ...nooo, incercati-le si o sa vedeti !
inspiratia mea, Buni

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 270 ml apa calda
  • 25 g drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar + o lingurita
  • mai este necesar 2 litri apa
  • 10 lingurite bicarbonat
  • 1 lingurita sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle Laugenbrot:

Se cerne faina. Se face o maia din drojdie, 1 lingurita zahar, 2-3 lingrite faina si putina apa. Punem maiaua peste faina, uleiul si apa calduta si framantam un aluat moale si elastic. Lasam la crescut aproximativ 30 minute sau cat este cazul (trebuie sa-si dubleze volumul) .

Dupa ce a crescut formam un sul pe care il taiem in 16  bucati.

Punem apa la fiert impreuna cu sarea si bicarbonatul. Cand a dat in clocot punem cocutele si le oparim. Le scoatem cu o paleta si le punem in tava de copt tapetata cu hartie. Fiecare cocuta, se taie la  jumatate

Le introducem la cuptor pentru 25-30 minute, pana se rumenesc frumos. Se  iau repede de pe hartia de copt pt ca altfel se dezlipesc foarte greu, daca se racesc. 

Noi le-am servit cu iaurt. Sunt extraordinare! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baghete cu cereale