Chifle mediteraneene

de Lau in Piine, 10 Mai 2012 | 3367 vizualizari

 

sursa Ruxy multumesc pentru reteta:X,sunt absolut delicioase(mai ales calde):)sigur am sa le mai repet

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 350 ml apa calduta
  • 2 lingurite de sare
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1/4 lingurita busuioc
  • 1/4 lingurita oregano
  • 1/4 lingurita chimion
  • 1/4 lingurita rozmarin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 7 masline mari
  • UNS
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle mediteraneene:

Cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa si zaharul. Adaugam condimentele. Incepem sa framantam adaugand apa calduta treptat si dupa ce s-a incorporat bine, adaugam uleiul si mai framantam cca 8 minute

Dam forma rotunda aluatului, ii facem cruce (eu fac cu mana) ungem cu ulei si acoperim cu un prosop si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,

Rupem bucati din aluat cat pumnul.

Din fiecare bucata vom rupe o bucatica cat o nuca din care vom face 2 suluri pe care le vom impleti prin rasucire. Bucata ramasa o intindem in forma rotunda,adaugam masline si o vom aduna ca pe un saculet,

Snurul impletit il vom aseza pe mijloc,le ungem cu ulei si le mai lasam sa creasca cca 30 min

Le coacem la cuptorul incalzit cca 15 min

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle mediteraneene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher