Chifle pufoase

de dobrezaira in Piine, 23 Noi 2012 | 5987 vizualizari

 

Am tot cautat retete pentru chifle de sandwich care sa fie mai pufoase decat cele facute din aluatul pentru paine. Sunt multe retete, eu am adaptat una dupa gustul meu si sunt foarte multumita de ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte dulce
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita cu zahar
  • 40 gr unt
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 1 galenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

Am amestecat oul intreg cu sarea si zaharul, apoi am pus laptele cald in care am dizolvat drojdia. Compozitia aceasta am turnat-o intr-un vas peste faina si am framantat pana s-a incorporat toata faina. Am adaugat untul topit, am mai framantat putin sa intre untul in aluat si am dat la cald, acoperit pentru 45 minute.

Am rasturnat aluatul pe planseta unsa cu ulei si am impartit in 8 sfere pe care le-am asezat in tava rotunda ca pe o floare. Am lasat la crescut vreo 20 de minute, am uns cu galbenus de ou si am copt la foc potrivit in jur de 40 minute.

TIPS-URI

1

Am uitat sa presar mac sau susan cand am bagat la cuptor. Data viitoare pun dublu....

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu branza topita