Chiftele clasice

de Panacris in Mancaruri cu carne, 4 Noi 2012 | 15932 vizualizari

 

Si daca s-au tot preparat chiftele saptamana asta, am purces si eu la prepararea lor;) clasica si nesanatoasa ;) , dar gustoasa :-* !

 

INGREDIENTE

  • carne tocata mixta (vita+porc) 1000 g,
  • paine mai veche 3 felii,
  • oua 3 bucati,
  • sare iodata 1 lingurita,
  • piper proaspat macinat un praf,
  • boia de ardei dulce 1 lingurita,
  • marar proaspat 1 legatura,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de palmier ptr prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele clasice:

Painea se pune la inmuiat in apa rece, cca. 3 minute. Carnea se amesteca energic, cu ouale, painea stoarsa de apa, sarea iodata, piperul, mararul tocat marunt si boiaua de ardei dulce. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se formeaza chiftelute, care se prajesc in ulei incins, pe ambele parti. Se servesc ca atare calzi sau reci, in cazul meu, alaturi de mancarica de mazare sau cea de praz;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele clasice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]