Chiftele cu sos

de kukibella in Vita, 2 Feb 2012 | 6295 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg.carne tocata(vitel)
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 2 fire de praz
  • 1 ou
  • 7-8 fire marar
  • 7-8 fire patrunjel
  • 7-8 catei usturoi
  • condimente(cimbru,rozmarin ,BlackBerry roz,sare,piper negru macinat,2 frunze de dafin)
  • 1 ou
  • ulei de masline
  • bulion de ardei-1 lingura
  • bulion de roşii-1 lingura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos:

Cartofii se fierb ın apa cu sare aprox.15 min.; se curata şi dupa ce s-au racit se dau prin razatoare. Usturoiul se piseaza marunt. Verdeata se toaca. Ceapa se da prin razatoare şi se scurge.

Intr-un bol punem carnea tocata ımpreuna cu cartofii, ceapa scursa, condimentele, verdeata, usturoiul, 1 ou, sare, piper şi amestecam. Lasam sa se odihneasca compozitia aprox.10 min. Dupa 10 min.formam chiftelele cu mana umeda şi le prajim uşor.

Intr-un alt vas se caleşte prazul ın ulei de masline la foc iute 2 minute, dupa se adauga bulionul de ardei, se mai lasa aprox.1 min, se adauga şi bulionul de roşii amestecat cu 1/2 pahar apa. Lasam sa fiarba acest sos aprox.7-8 minute, dupa adaugam chiftelele le mai lasam sa fiarba aprox.10 min.la foc domol.

Spre sfarşit se adauga mararul.

TIPS-URI

1

se serveşte cu piure de cartofi şi salata de conopida

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]