Chiftele de dovlecei

de Ksenya in Mancaruri de legume, 24 Iul 2020 | 10222 vizualizari

 

O reteta usoara de vara. Nici nu ti dai seama ca-s din dovlecei si nu din carne.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti cc 900 g
  • 2-3 felii de paine (200g dupa ce sunt gata inmuiate in lapte si scurse)
  • o ceapa
  • o lingura faina alba
  • 2-3 catei usturoi
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 oua
  • o lingura maioneza
  • 3-4 linguri pesmet
  • jumatate lingurita coriandru macinat
  • Pentru prajit
  • pesmet
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei:

Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine. Punem intr-un castron incapator.

Painea o punem la inmuiat cu putin lapte sau apa, cand s-a inmuiat, stoarcem si adaugam peste dovlecei.

Ceapa o dam prin razatoare si adaugam in castron. Usturoiul il zdrobim si il adaugam si pe el in castron.

Adaugam restul ingredientelor, amestecam bine. Rezulta un aluat ferm.

Formam chiftelele, apoi le dam prin pesmet si le asezam intr-o tigaie cu putin ulei incalzit bine in prealabil.

Prajim chiftelele pe ambele parti la foc moderat pana capata o nuanta aramie.

Chifelele sunt crocante la exterior si moi la interior numai bune de servit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aluatul greu se formeaza mai adaugati pesmet.

2

Serviti chiftele cu sos de iaurt si menta,sau cu sos tzatziki smantana ,salsa sau oricari sos va place.

3

Merg foarte bine si cu piure de cartofi si muraturi.

4

Compozitie ideala pentru burgheri vegetarieni

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]