Chiftele de dovlecei

de Ksenya in Mancaruri de legume, 24 Iul 2020 | 9161 vizualizari

 

O reteta usoara de vara. Nici nu ti dai seama ca-s din dovlecei si nu din carne.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti cc 900 g
  • 2-3 felii de paine (200g dupa ce sunt gata inmuiate in lapte si scurse)
  • o ceapa
  • o lingura faina alba
  • 2-3 catei usturoi
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 oua
  • o lingura maioneza
  • 3-4 linguri pesmet
  • jumatate lingurita coriandru macinat
  • Pentru prajit
  • pesmet
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei:

Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine. Punem intr-un castron incapator.

Painea o punem la inmuiat cu putin lapte sau apa, cand s-a inmuiat, stoarcem si adaugam peste dovlecei.

Ceapa o dam prin razatoare si adaugam in castron. Usturoiul il zdrobim si il adaugam si pe el in castron.

Adaugam restul ingredientelor, amestecam bine. Rezulta un aluat ferm.

Formam chiftelele, apoi le dam prin pesmet si le asezam intr-o tigaie cu putin ulei incalzit bine in prealabil.

Prajim chiftelele pe ambele parti la foc moderat pana capata o nuanta aramie.

Chifelele sunt crocante la exterior si moi la interior numai bune de servit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aluatul greu se formeaza mai adaugati pesmet.

2

Serviti chiftele cu sos de iaurt si menta,sau cu sos tzatziki smantana ,salsa sau oricari sos va place.

3

Merg foarte bine si cu piure de cartofi si muraturi.

4

Compozitie ideala pentru burgheri vegetarieni

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane