Chiftele de dovlecei cu telemea de oaie

de Ina in , 15 Iul 2018 | 5745 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
Reteta de sezon, imbunatatita cu amestec de ierburi si marar de la Delikat :) 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mari
  • 2 morcovi
  • 120 g telemea de oaie
  • 4-5 oua
  • 5-6 catei de usturoi
  • patrunjel verde, tocat
  • amestec de ierburi si marar Delikat
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei cu telemea de oaie:

Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare.

Se lasa intr-o sita pentru a se scurge lichidul din ei, apoi se prezeaza bine intre palme pentru a elimina complet zeama.  

Trecem si morcovul prin razatoare si stoarcem bine de suc.

Branza se rade si ea, apoi se amesteca cu dovleacul si morcovul bine stoarse.

Adaugam amestec ierburi si marar de la Delikat, usturoi pisat, oua, patrunjel tocat si piper.

Compozitia se definitiveaza, adaugand pesmet atat cat sa obtinem o pasta care sa nu curga.

Se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei bine incins, dupa care se scot pe servetele de hartie pentru eliminarea grasimii in exces.

Sunt bune reci, dar si calde, cu moderatie ( sa nu vi se aplece J))  ).

TIPS-URI

1

Cantitatea de pesmet si numarul de oua utilizate depind de cat de mari sunt dovleceii si cat de bine sunt scursi.

2

Daca branza este prea sarata, nu mai puneti sare peste dovlecei. Lasati-i mai mult in sita, pentru a-si lasa sucul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei cu telemea de oaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide