Chiftele de fasole

de anca_rm in Mancaruri de legume, 30 Apr 2014 | 5057 vizualizari

 

Crocante la exterior si moi in interior , servite cu salsa ..hmmm o bunatate au fost. Sunt pofticioasa de felul meu si intr-o seara saptamana trecuta am vazut la TVPaprika aceasta reteta pe care am incercat-o si vi-o aduc si voua .

 

INGREDIENTE

  • Pt chiftele:
  • -700 gr fasole fiarta (2 conserve fasole rosie )
  • -2 catei usturoi sau 2 fire usturoi proaspat
  • -3 linguri faina
  • -sare
  • -piper
  • Pt salsa:
  • -3 rosii maricele
  • -1 conserva porumb dulce
  • -2 linguri ulei masline
  • Extra:
  • 0.5 l ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de fasole:

Scurgem fasolea  (eu am folosit conserve de fasole rosie) si o facem piure .

Tocam usturoiul marunt si il adaugam  peste fasolea pasta .

 Asezanam cu sare si piper , adaugam faina si omogenizam bine .

Intr-un vas cu pereti inalti turnam uleiul si il incingem  foarte bine .

Cu doua linguri formam chiftele mari pe care le punem in uleiul incins.

Prajim pe o parte si pe alta , dupa care scoatem pe servetel sa se scurga.

Pregatim salsa:

Rosiile spalate le taiem cubulete , punem in acelasi loc si porumbul din conserva , sare ,piper si ulei de masline.

Amestecam putin si gata de servit

Chiftelele mari , crocante la exterior le crestam putin pe jumate si punem o lingura mare de salsa .

Serviti calde , dar sunt bune si reci .

 

 

TIPS-URI

1

daca puneti ardei iute langa sunt si mai gustoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de fasole" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de legume