Chiftele de fasole cu dovlecei

de Lau in Mancaruri de post, 5 Apr 2019 | 4741 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov potrivit
  • 1 dovlecel
  • 400 g fasole fiarta
  • 1 ceapa
  • 50 ml vin alb
  • 2-3 linguri pesmet
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • patrunjel verde
  • malai fin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de fasole cu dovlecei:

Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu morcovul, adaugam dovlecelul tocat marunt si calim pana ce se inmoaie putin, cca 3-4 min.

Adaugam vinul, fasolea si lasam sa se caleasca legumele pana ce se evapora vinul.

Potrivim de condimente dupa gust si cu ajutorul pisatorului de piure le pasam cat sunt calde sau lasam sa se raceasca si le pisam cu ajutorul blenderului.

Adaugam usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat marunt si pesmetul,amestecam bine.

Cu mainele umede formam chiftelele care le tavalim prin faina de malai sau pesmet.

Le prajim in baie de ulei pana ce se rumenesc frumos pe amele parti.

Le scoatem pe un servetel absorbant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de fasole cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu fasole neagra - Galo Pinto