Chiftele de post

de MutuFlorian in Mancaruri de post, 19 Mar 2019 | 10196 vizualizari

 

"retete de post creative").Pun a doua reteta de post creativa pentru a participa la concurs. Prima reteta a fost cea cu sarmale de post in frunza de varza iar acum postez reteta  ,,Chiftele de post". Tot pentru a nu exista dubii la autenticitatea retetei mele, o sa pun mai multe poze cu chiftelele mele de post. Este o reteta usoara iar chiftelele sunt delicioase. Fac mai multe sa luam si la pachet. ,,retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi;
  • 4 morcovi;
  • 2 pungi de 200 g soia granule;
  • 2 cutii de 400 g ciuperci taiate;
  • 1 legatura marar verde;
  • 1 legatura de patrunjel verde;
  • 1 legatura ceapa verde;
  • 2 capatani de usturoi;
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu;
  • sare, piper macinat dupa gustul fiecaruia;
  • 1 cana de faina alba;
  • 2-3 linguri de ulei pentru compozitie si 300 ml ulei pentru prajit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de post:

Se curata cartofii de coaja, se spala si se dau prin razatoare. Cartofii rasi se pun intr-o strecuratoare mare sa se scurga de apa si apasam usor pe ei cu palma deschisa. Eu am o strecuratoare cu un bol dedesubt, unde se aduna apa. Cartofii rasi raman in strecuratoare la scurs pana pregatim celelalte ingrediente.

Morcovii se curata usor cu cutitul, se spala si se dau si ei prin razatoare, apoi se pun la scurs la fel ca si cortofii.

Soia granule se fierbe pentru 10 minute, apoi se scurge de apa.

Ciupercile se scurg de zeama din cutii si se toaca marunt, marunt.

Mararul verde se spala, apoi se toaca marunt. La fel procedam cu patrunjelul verde si cu ceapa verde.

Capatanile de usturoi se curata de coaja, apoi se toaca marunt sau se zdrobeste cu dispozitivul special pentru usturoi.

Intr-un bol mare punem tot ce am enumerat mai sus si le amestecam bine pana la omogenizare.

Adaugam bicarbonatul de sodiu si amestecam din nou dupa care adaugam o ceasca de faina alba si din nou amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam si cele 2-3 linguri de ulei si din nou amestecam si la final punem sarea si piperul dupa gust si amestecam pana ce sarea si piperul este uniforma in toata compozitia.

Continuam cu urmatoarea etapa si anume formarea chiftelelor.

Pe blatul de la bucatarie sau pe un fund mare de lemn, dupa ce in prealabil ne-am asigurat ca este perfect curat, presaram faina. Cu o lingura luam din compozitie si formam chiftelele, le dam o forma plata ajutandu-ne de ambele palme, dupa ce in prealabil ne-am spalat pe maini cu apa, fara detergenti, pentru a nu transmite mirosul la chiftele.Apoi chiftelele formate le trecem prin faina si le asezam una langa alta (ca in poza) unde isi asteapta randul pentru a ajunge in tigaie la prajit.

Apoi incingem uleiul intr-o tigaie si punem chiftelele la prajit. Chiftelele se prajesc pe o parte si pe cealalta si cand sunt gata se scot din tigaie si se pun intr-un bol sau farfurie, in functie de cate faceti. Eu nu folosesc servetele, le las cateva minute sa se scurga ele de la sine.

Pofta buna ! Eu am facut mai multe ca sa luam si la pachet. Parca sunt mai bune a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Morcovi caramelizati la cuptor