De mare efect aceste chiftele în crustă din fulgi de porumb, crocante la exterior și aurii, parcă sunt niște globulețe de pom!
Și dau foarte bine printre alte aperitive!
Dar sunt bune și de servit așa simple, printre mese. Nici de pâine nu mai ai nevoie, că sunt sățioase și datorită fulgilor de porumb.
Trecem cele două tipuri de carne prin mașina de tocat și le amestecăm bine.
Trecem tot prin mașina de tocat, ceapa și usturoiul, curățate și clătite cu apă rece.
Curățăm cartofii și morcovii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoare, apoi îi scurgem bine de lichid.
Amestecăm într-un vas toate aceste ingrediente și presărăm sare, piper și boia de ardei peste ele.
Omogenizăm bine compoziția și o lăsăm la odihnit, la rece, pentru 30 de minute, să se întrepătrundă aromele.
Fulgii de porumb îi mărunțim, dar nu prea mult, în robot, sau îi presăm cu sucitorul de aluaturi.
Scoatem carnea de la frigider și încorporăm, pe rând, cele trei ouă.
Modelăm chiftelele cam de mărimea unei nuci mai mari și le tăvălim prin fulgii de porumb.
Punem uleiul la încins într-un wok sau un tuciuleț, să fie un vas mai adânc.
Scufundăm chiftelele în uleiul încins și le lăsăm să se rumenească la foc mediu, ușor spre mare.
Le mai rotim pe parcurs, de pe o parte pe cealaltă să se rumenească uniform, apoi le scoatem pe prosoape absorbante, sau într-o sită.
Le servim fie calde, fie reci, cu muștar și ketchup, sau cum le preferă fiecare.