Chiftele marinate in sos de rosii

de Satisfyyourcravings in Vita, 10 Sep 2015 | 3859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 300 grame carne tocata de vita-bio
  • 2 linguri pesmet
  • sare/piper/ierburi aromatice
  • 1 albus
  • Pentru sosul de rosii:
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 ceapa, tocata
  • 200 ml supa de pui bio
  • 250 ml passata/ bulion
  • sare/piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • Pentru piure:
  • 4 cartofi albi, fainosi
  • 1-2 cartofi dulci
  • 50 ml lapte
  • 20 grame unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate in sos de rosii:

Se amesteca toate ingredientele pentru chiftele si se modeleaza in bile de marime potrivita. Se prajesc in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scot pe o farfurie. 

In aceeasi tigaie se calesc cateii de usturoi si ceapa 2-3 minute, pana se inmoaie, dar nu se ard. 

Se adauga supa de pui si se aduce la punctul de fierbere. Se adauga passata, sare, piper, foaia de dafin, sosul worcestershire si otetul balsamic. Se lasa 2-3 minute, apoi se aseaza chiftele in sos, se acopera, se da focul la minim si se lasa pana cand se ingroasa. 

Pentru piure, se fierb cartofii curatati de coaja si taiati cuburi, in apa cu sare. Se scurg, se adauga sare, lapte si unt si se paseaza pana se obtine consistenta dorita. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita cu sos de vin rosu si brocoli