Chifteluțe de năut - de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 20 Mar 2012 | 5299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g năut,
  • 2 legături ceapă verde,
  • 1 căpățână usturoi,
  • susan,
  • ulei,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe de năut - de post:

Năutul se pune în apă rece peste noapte. A doua zi se pune la fiert pentru aproximativ o oră. Se scurge și se lasă la răcit.

Între timp curățăm ceapa verde și usturoiul. Ceapa verde se toacă mărunt. Usturoiul se pasează cu năutul fie în blender, fie cu mașina de tocat. Peste pasta de năut adăugăm ceapa verde tocată și aprox. 30 ml ulei, apoi amestecăm bine. Condimentăm cu sare și piper.

Formăm chifteluțe pe care le dăm prin susan. Se pun într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie pergament. Se stropesc cu ulei.

Se dau la cuptor pentru 40-50 minute la 180 grade C. Se servesc alături de  o salată de roșii cu ardei gras și ceapă verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe de năut - de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Lau 1

21.03.2012, 08:09

bune

Laly 1

21.03.2012, 10:03

Cred ca sunt tare gustoase

MIUTA 1

21.03.2012, 12:44

Suuuuuuper bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Falafel in pita