Chiftelute aromate la cuptor

de papabundetot in Vita, 13 Sep 2014 | 4102 vizualizari

 

Am vizitat blogul lui Adi Hadean http://www.adihadean.ro/ de mai multe ori,mai ales acum de cand este si jurat Masterchef :) ,dar nu asta era motivul vizitelor mele ci pentru ca mi se pare ca fiind ardelean de-al meu,e cam singurul de la care ma pot inspira daca am vreo pana de idei,mancarurile lui fiind foarte aproape de gusturile mele.Am vazut acolo printre alte delicii chifetlute la cuptor,asa ca a fost o buna ocazie sa fiu scutita de la a ma mai gandi ce sa gatesc. Bineanteles ca aroma chiftelutelor imi apartine,de la Adi imprumutand ideea de sos si cartofii :)

 

INGREDIENTE

Am folosit:

  • 1 kg carne macinata vita+porc
  • 3 catei usturoi
  • 2 oua intregi
  • 300 gr ciuperci
  • 1 legatura menta
  • oregano uscat
  • boia,sumac,
  • 1 ardei iute Bishop’s Crown
  • sare
  • 2 linguri pesmet
  • 5-6 cartofi,
  • ulei de masline si oregano iaurt,
  • boia,curry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute aromate la cuptor:

Am pus carnea macinata intr-un castron,am pisat usturoiul si l-am pus peste ea,ciupercile le-am maruntit la blender si le-am adaugat peste carne,menta am tocat-o marunt,la fel si ardeiul iute,am mai adaugat pesmet,sare,boia,sumac,oregano  si cele 2 oua si am amestecat foarte bine aceasta compozitie pentru a o omogeniza.

Am luat o tava mai mare de cuptor si am tapetat-o cu hartie de copt,am format chiftelutele si le-am asezat in tava si apoi le-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit.

Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat rondele nu foarte groase,am pus intr-o tava hartie de copt,putin ulei de masline,am asezat apoi rondelele de cartofi,am presarat sare,oregano,boia putin ulei deasupra si am dat tava la cuptor unde am lasat-o pana cand cartofii au devenit aurii si s-au inmuiat.

Am pregatit un sos din iaurt grecesc 10% grasime,amestecat cu boia,sare,curry,pe care l-am servit langa chiftelute si cartofi,avend astfel un pranz delicios si usor de facut.Avantajul este ca gatite astfel chiftelele nu mai sunt prajite,ci coapte,la fel de gustoase doar ca ceva mai sanatoase decat daca le faceti in mult ulei 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute aromate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume