Chiftelute cu ceapa si maioneza

de lili in Aperitive / Garnituri, 26 Dec 2010 | 47072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne tocata
  • 2 oua
  • 1 lingurita delikat
  • usturoi
  • faina
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 5 cepe medii
  • 3 frunze dafin
  • delikatcateva boabe piper (5-6)
  • 50 ml otet
  • 2-3 linguri zahar
  • maioneza din 2 oua (diluata cu 1-2 linguri smantana)
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu ceapa si maioneza:

Se pregateste compozitia pentru chiftelute: carnea tocata se amesteca cu  ouale,usturoiul pisat,putina faina, delikatul sarea si piperul.
Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici rotunde . Se prajesc in ulei.

Prepararea cepei:
Intr-un vas, cca. 2l de apa, se pun sa fiarba cu 50ml de otet, zaharul(sa fie dulce-acrisoara),delikatul, putina sare, piperul boabe si frunzele de dafin .

In acest timp se curata ceapa si se taie pestisori cat se poate de subtire. Cand apa a inceput sa clocoteasca, se adauga ceapa si se lasa 3-4 min. (ceapa nu trebuie sa fiarba de mult, doar inmuiata sa fie asa mai transparenta). Se strecoara si se lasa la racit.


Dupa ce s-a racit se amesteca cu maioneza . Pe platou se pun chiftelutele la mijloc si ceapa pe margine, sau cum dorim noi sa le aranjam.


Pofta buna!!!



Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu ceapa si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]