Chiftelute cu dovlecel si brinza

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2013 | 13525 vizualizari

 

Fac destul de rar chiftele din carne, iar din legume si mai rar....da am vazut chiftelutele astea la Ruxy si daca am primit si dovlecelul am combinat ceva pt chiftele...

 

INGREDIENTE

  • un dovecel mare
  • 150-200 gr cas de capra(sau alta brinza)
  • carne de pui fiarta(1 pulpa)
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 oua
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare
  • piper alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu dovlecel si brinza:

Dovlecelul l-am curatat de coaja, l-am taiat in doua pe lungime si cu o lingurita i-am scos miezul. L-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari, l-am pudrat cu sare si l-am lasat sa-si lase sucul cam 15 minute.

L-am scurs bine intre palme de sucul lasat, am adaugat brinza data pe razatoarea cu ochiuri mici, carnea taiata bucati, mararul si patrunjelul tocat fin, sare si piper dupa gust, ouale, usturoiul pisat si 2-3 linguri de pesmet.

Am amestecat bine toata compozitia si am am pus cite o lingurita intr-o tava in care am pus hirtie de copt. Le-am dat la cuptorul incins la 200 grade pt 20-30 minute, pina se rumenesc.

Pofta buna!! Noi am servit cu cartofi la cuptor si salata.

Un prinz delicios.

TIPS-URI

1

daca doriti le puteti prajii chiftelutele,eu am ales varianta mai sanatoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu dovlecel si brinza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

simona72 1

08.07.2013, 17:04

Ma bucur ca va plac!

epurasha2bb 1

08.07.2013, 18:19

si eu am facut ieri! sunt cele mai bune in perioada asta! si sunt bune si reci!

Geanina87 1

08.07.2013, 20:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]