Chiftelute cu sos

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri cu carne, 20 Mai 2011 | 4711 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • chiftelute
  • 50 ml ulei,
  • 3 cepe potrivite,
  • usturoi dupa gust,
  • patrunjel si marar verde,
  • 1 ardei capia sau un gogosar,
  • 2-3 linguri cu suc de rosii sau bulion,
  • condimente: sare/delikat, piper, rozmarin, tarhon, foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos:

Tocam legumele si le punem la calit in ulei impreuna cu condimentele. (culoarea verde este data in mare parte de rozmarin). Dupa ce s-au calit bine adaugam 1-2 cani cu apa, lasam sa fiarba 5-10 minute si apoi adaugam si chiftelutele. Cand chiftelutele sunt fierte adaugam bulionul si lasam pe foc pana cand scade si se ingroasa sosul. (se poate face si un rantas din 2 linguri de faina si putina apa) In final se presara patrunjelul si mararul tocate marunt. Chiftelutele cu sos se pot servi ca atare sau impreuna cu un piure de cartofi.

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)